Na de aankondiging en de eerste introductie van Nintendo's draadloze GameCube controller Wave Bird werd het stil om het apparaat. Tot vandaag, want vandaag valt op verschillende websites te lezen dat de WaveBird op 24 juni dit jaar in Amerika op de markt zal verschijnen. Hoeveel je ervoor moet gaan betalen is nog niet bekend.

De WaveBird is meer dan zomaar een draadloze controller voor de GameCube, hij werkt namelijk op radiogolven die het mogelijk maken dat je overal kunt gaan zitten om te gamen. Als je de TV nog kan zien, natuurlijk.

In totaal zou je zo'n 8 meter weg moeten kunnen lopen met de WaveBird controller in je handjes, terwijl je nog door kunt spelen. Nadeel is wel dat dit apparaat op batterijen werkt, en je die dus wel eens tijdens een game moet wisselen.

Voor de mensen met een gat in hun hand, en vier WaveBirds willen hebben is er ook goed nieuws: elke controller kan worden ingesteld op een andere golflengte, zodat je nooit last zult hebben van het signaal van een andere controller.