Eidos Interactive, een van de grootste Europese uitgevers en ontwikkelaars, heeft formeel aangekondigd geen spellen voor het GameCube platform van Nintendo meer te ontwikkelen. De uitgever noemt de GameCube "a declining business" en concentreert zich voorlopig op de PS2, Xbox en PC. In de toekomst komt Eidos onder andere met spellen als Backyard Wrestling, The Legacy of Kain: Defiance, Deus Ex 2, Thief 3 en Whiplash op de proppen, welke allemaal dus niet op de GameCube zullen verschijnen.

Als reden voor het laten vallen van de GameCube ondersteuning geeft men de lage opbrengsten van de GameCube-versies van de Eidos games, waaronder Hitman 2 en Timesplitters 2. De GameCube maakte slechts een heel klein deel uit van de totale opbrengs van Eidos en was daarom niet meer lucratief genoeg voor de uitgever.

Want ondanks dat Eidos het afgelopen kwartaal erg goed wist te presteren ziet de toekomst voor de uitgever er niet echt rooskleurig uit. Een aantal zeer succesvolle franchises is weg bij de uitgever of is in een slecht daglicht komen te staan. Zo is Free Radical er met de Timesplitters reeks vandoor gegaan, vermoedelijk naar Activision. Ook de Championship Manager reeks is niet meer wat het geweest is. Sports Interactive is immers ook weg bij de uitgever en zal zelf een nieuwe voetbal-managementreeks beginnen. Daarnaast is de Tomb Raider reeks na de flop van The Angel of Darkness heel wat minder waard en is het grootste deel van de Core Design staff gaan lopen. Wat overblijft is de succesvolle Hitman reeks, waarvan momenteel nog wel een derde deel in de maak is.