Morgen zal Eidos het vijfde deel in de Championship Manager reeks onthullen. Fans van de reeks kijken hier met spanning naar uit omdat Eidos het spel dit maal zelf zal ontwikkelen, daar waar voorgaande delen nog ontwikkeld werden door Sports Interactive. Eidos verliest ook het recht op het gebruik van de game-engine van de vorige Championship Manager games en zal dus vanaf nul opnieuw moeten beginnen, iets wat een erg zware taak zal zijn.

Eidos gaat dan ook niet over één nacht ijs en heeft in London een ontwikkelstudio, Beautiful Game Studios, opgericht waar dertig mensen werken met gezamelijk meer dan 100 jaar ervaring in de gameindustrie. Veel van deze mensen hebben in het verleden ook aan voetbalgames meegewerkt. Tevens zal een bekende Europese trainer als consultant aan het spel meewerken.

Eidos is van mening dat de fans loyaal zijn aan de naam Championship Manager en niet zozeer aan de ontwikkelaar, Sports Interactive. Wij vragen ons af of de gamers hun loyaliteit niet snel op zullen zeggen wanneer dit vijfde deel ineens keihard blijkt te zuigen. Sports Interactive zelf zal op 12 februari een nieuwe titel aankondigen, waarschijnlijk een ijshockey manager.