Electronic Gaming Montly, een van de meest populaire gamebladen ter wereld, waagt het elke maand weer om enkele sappige voorspellingen te maken omtrent de evoluties die zich binnen de gamesindustrie zullen voordoen. Zoals elke maand plaatsen we de leukste geruchten eventjes op een rijtje.

Beginnen doen we met het melden van een mogelijke remake van Bionic Commando, een spel uit de oude doos. Blijkbaar is men al langer aan het werken aan nieuwe Bionic Commando, al was het oorspronkelijke plan de game enkel naar Playstation Network als download te brengen. EGM weet echter te vertellen dat de ontwikkeling van de nieuwe Bionic Commando zo lekker verloopt dat het spel nu als volwaardige titel in de winkelrekken zal verschijnen.

Bionic Commando, zoals het er vroeger uitzag

Verder gaat het gerucht de ronde dat Level 5, de studio die op dit moment hard aan het zwoegen is om White Knight Story af te krijgen, nog een hele hoop andere projecten op de stapel heeft liggen. Volgens EGM zal het Japanse bedrijf op de Tokyo Game Show maarliefst vier gloednieuwe RPG's aankondigen. Waarschijnlijk zullen er een paar daarvan in de maak zijn voor handhelds.

White Knight Story, het spel van Level 5 waarvan we al redelijk wat hebben mogen zien

Om af te sluiten nog wat goed nieuws voor fans van het role playing genre, Square Enix zou, naast het maken van Final Fantasy-remakes voor de DS , binnenkort ook starten met het produceren van 'nieuwe' Dragon Quest games voor de handheld van Nintendo. Het eerste spel dat we zullen mogen verwachten is Dragon Quest IV, een mogelijke releasesdatum moest men nog schuldig blijven.

Een beeld uit Dragon Quest IV, zoals het er op de DS waarschijnlijk niet langer zal uitzien als remake

Nog even voor de duidelijkheid, het gaat hier om geruchten, niets meer.