Er gingen al een hele tijd verhalen de ronde dat er gewerkt zou worden aan een nieuwe RPG game met Mario in de hoofdrol voor de GameCube. Het zou de opvolger van Paper Mario op de N64 moeten worden en sinds vandaag is Nintendo dan eindelijk met officiële details en screenshots naar buiten gekomen.

Net als zijn voorganger kent ook deze nieuwe game drie dimensionale omgevingen met daarin tweedimensionale "papieren" figuren. Uniek aan dit nieuwe deel is dat Mario als papieren figuur zich nu door de wind mee kan laten voeren in de game en dat er enkele nieuwe minigames toegevoegd zijn evenals een aantal side-quests. Ook opvallend aan deze game is dat men qua stijl echt weer probeert terug te gaan naar de old-skool Mario uit de 8-bit tijd. Iets wat veel oude Nintendo fans zeker zullen toejuichen.

De game wordt ontwikkeld door Intelligent Systems, welke onder andere bekend is van de 2d Metroid games en de Wars serie waar ook Advance Wars op de GBA onder valt. Het spel wordt nog dit jaar in Japan op de schappen verwacht. Hoe het met Europa en Amerika zit, is nog niet bekend. Zeker is echter al wel dat we meer van de game krijgen te zien op de E3 show van volgende maand.

Alle screenshots van de game (welke uit de Famitsu afkomstig zijn), kun je onder andere hier bekijken.