Defender... de uit 1980 stammende arcade-classic die een PS2 makeover krijgt. De PS2 sectie van IGN heeft de eerste info en screenshots weten te bemachtigen van dit spel, dat door Midway wordt geproduceerd.

Het spel zal grotendeeels 'back to basic' gaan, met veel dezelfde gameplay opties, maar zal ook een paar 'revolutionaire dingen' bevatten, die Midway nog niet wilde prijsgeven. In het spel kun je ook weer mensen oppikken en die gebruiken om voor je te werken. Ook krijg je de mogelijkheid om je wapens te upgraden om of ze helemaal zelf te bouwen. Hierin zit ook het grootste verschil met het origineel: deze nieuwe Defender is veel meer op strategie gericht dan zijn voorganger.

Zoals je daan deze screen kunt zien ziet Defender er nog niet geweldig uit, maar het ontwikkelteam heeft ook nog even de tijd: het spel staat gepland voor 'ergens' in 2002. Het klinkt in ieder geval wel veel belovend.

Het spel heeft ook nog geen naam: Defender 3D (zoals het nu genoemd wordt) is slechts een werktitel, die hoogstwaarschijnlijk nog wel zal veranderen.