Begin dit jaar liet uitgever Black Bean al weten de racegame SCAR, staande voor Squadra Corse Alfa Romeo, bij Milestone in ontwikkeling te hebben. Verder dan een vage releasedate van het tweede kwartaal van dit jaar en de platformen (Xbox, Playstation 2 en PC) kwam men echter niet. Vandaag wordt het doek echter van het spel afgetrokken en presenteert men de features van de game.

SCAR wordt een zogenaamde CARPG, ofwel een auto RPG. Dit betekent dat je race-ervaring meer omvangt dan enkel het racen zelf, maar ook de conditie van je bestuurder een rol speelt en de manier waarop je deze conditie op kunt waarderen. Middels een skill systeem met negen verschillende aftakkingen (zie de quote hieronder voor een uitleg van het systeem) wordt de mate waarin je kunt racen bepaald. Anders dan het juist afstellen van je auto, is nu ook de persoon in de wagen belangrijk.

De omgevingen waarin je zult scheuren variëren van de straten van Florence en Milaan, tot de Toscaanse heuvels en de Napelse kustlijn. Ook in de muziekkeuze (Ennio Morricone mixt verscheidene tracks voor SCAR) wordt duidelijk dat Black Bean het spel een volledig Italiaanse sfeer mee wil geven.

Als laatste wil Black Bean benadrukken dat er veel energie gestoken is in het gedrag van je tegenstanders. De AI past zich goed aan aan de persoon die speelt en moet hierdoor voor iedereen uitdagend blijven. SCAR ligt in mei in de winkel voor de PC en Playstation 2, de Xbox versie volgt later. Heart: Increases driver's basic health capacity (Driver Condition). Vision: Increases Tiger Effect capacity for Driver. Intimidation: Ability to intimidate other drivers and cause them to make mistakes. Handling: Improves effective vehicle grip and Driver's ability to handle the car Acceleration: Increases overall acceleration and reduces gearshift time. Recovery: Reduces effects of vehicle crashes and effects. Focus: Allows Driver to reduce Condition damage to car and self. Anticipation: Improves the Tiger Effect's duration and potency. Endurance: Driver's basic healing rate. Improves Driver Condition regeneration rate.