Dave Mirra Freestyle BMX 2, zoals het spel volledig heet, is een vervolg op Dave Mirra Freestyle BMX, een game die vorig jaar vrij goed werd ontvangen. De grootste kritiek was dat het te veel leek op Tony Hawk, dat het in feite Tony Hawks Skateboarding op twee wieltjes was.

En zoals het tegenwoordig hoort bij een succesvolle game, komt er een vervolg, dat volgens de persberichten 'alles gaat overtreffen wat je ooit gezien hebt'. Dave Mirra Freestyle BMX 2 vormt geen uitzondering op de regel.

IGN heeft de eerste screenshots van de Gamecube versie te pakken gekregen, nadat de shots van de PS2 versie al enkele tijd over het Net circuleren. DMFBMX2 zal speelbaar zijn met in ieder geval 14 bestaande BMX'ers, waaronder natuurlijk Dave Mirra himself. Met een van deze BMX'ers mag je vervolgens in 10 verschillende parken, die groter zijn dan in het vorige deel, je tricks uit gaan halen. Om het feest compleet te maken komt het spel ook nog eens met een level editor. Meer screens kun je vinden door op deze link te klikken.