Variety heeft de eerste informatie en screenshots van de game gebaseerd op de Saw-films prijsgegeven. Uitgever Konami hoopt met Saw zijn tweede sterke horrorreeks neer te zetten naast het succesvolle Silent Hill. Waar Silent Hill vooral draait om psychologische horror, moet Saw het hebben van afschrikwekkende visuele taferelen.

Net als in de films draait de Saw-game om de macabere puzzels van martelaar Jigsaw. Aan jou de taak om deze puzzels op de lossen en de slachtoffers te redden. Een aantal puzzels zal worden overgenomen uit de films, maar er zullen ook genoeg nieuwe vallen worden bedacht.

Oorspronkelijk zou Saw worden uitgegeven door Brash Entertainment, dat eind vorig jaar failliet ging waarna Konami de rechten op de filmreeks overnam. Bij Brash werd Saw gezien als de eerste grote titel van de uitgever, die tot dan toe voornamelijk kindergames van matige kwaliteit had uitgebracht. Er werden dan ook kosten noch moeite gespaard om van Saw wél een goede game te maken, waardoor het wel eens boven de gemiddelde filmgame uit zou kunnen stijgen.

De Saw-game verschijnt tegelijk met de release van de zesde Saw-film eind dit jaar.