Eind dit jaar komt Midway met een nieuw deel in haar klassieke arcadereeks Gauntlet. Hiermee hoopt men het tegenvallende Gauntlet Dark Legacy uit 2002 te doen vergeten. Het spel wordt bij Midway in San Diego ontwikkeld met aan het roer John Romero (Quake, Doom) en Josh Sawyer (Icewind Dale).

Gauntlet: Seven Sorrows blijft trouw aan de bekende elementen uit de arcadegame, maar geeft er zo nu en dan een eigentijdse draai aan. Zo is de nadruk op het verhaal een stuk groter in Seven Sorrows. Wel staan de vier bekende helden uit voorgaande delen opnieuw voor ons klaar: de warrior, de valkyrie, de tovenaar en de elf. Hieraan zijn dit keer echter ook nog twee nieuwe helden toegevoegd, al wil men hier vooralsnog niets over kwijt.

Gauntlet was vooral befaamd om zijn multiplayer en het hoeft niet te verbazen dat dit ook in deze nieuwste versie nog steeds een belangrijk onderdeel vormt. Je kunt het singleplayerspel met drie kameraden doorlopen en ook het online gedeelte zal behoorlijk uitgebreid zijn. Zo kun je ook daar met vier spelers cooperatief de strijd aan gaan en, om de item-koorts wat te vergroten, zal er een uitgebreid handelssysteem komen waarmee je voorwerpen binnen de community kunt uitwisselen. Meer over Gauntlet en wat extra screenshots, bekijk je hier.