Dit jaar is het zover: De meester van de sfeer, de heerser van stijl, de man met één van de absurdistische geesten van Hollywood, Tim Burton, brengt zijn versie van Charlie and the Chocolate Factory uit. De film met Johnny Depp, die Willie Wonka zal spelen, belooft veel goeds, afgaande op de trailer.

2K Games, een uitgeeflabel van Take Two, maakt het spel voor de film, die weer gebaseerd is op het boek van Roald Dahl. In de game speel jij als Charlie, die in de Nederlandse vertaling de oer-Hollandse naam Sjakie heeft, die een gouden kaartje moet zien te bemachtigen om zo in de chocoladefabriek van Willie Wonka te komen. Embark on a fantastic adventure exploring the many extraordinary environments of the factory, including some from the book that do not appear in the film. Discover what happens after the other children, greed-driven and unrestrained, wreak havoc throughout the factory. Then save the chocolate factory from their destruction by solving mystifying puzzles and using inventive candy powers. By helping the Oompa-Loompas and restoring order to the factory, Charlie can earn the respect of Willy Wonka and win an unexpected prize!

Het spel belooft een actie-adventure game te worden, met stripachtige graphics. De game zal verschijnen op Xbox, PlayStation 2, Gamecube, de GameBoy Advance en de PC. Voor ieder wat wils dus. Volgens 2K Games zal de game dus niet op de next-gen consoles, zoals de PlayStation 3, Xbox 2 of de opvolger van de GameCube verschijnen.

Aangezien ook veel Nederlandse kinderen dit spel zullen willen spelen, wordt het spel voor de Benelux ook in het Nederlands vertaald, waarin de game de titel 'Sjakie en de Chocoladefabriek' zal heten. In juli 2005 zal het spel in de winkels liggen.