"Wat een voetbalclub voor voetballers is, is een e-sportclub voor gamers", valt in het persbericht te lezen. In de e-sportclub is het mogelijk om onder begeleiding, in competitieverband of voor de ontspanning zowel bewegend als niet bewegend te gamen. Volgens de E-sportbond ligt de nadruk van de activiteiten vooral op het sociale aspect van gamen, terwijl jongere deelnemers voornamelijk bezig zijn met bewegend gamen.

De e-sportclub maakt deel uit van Proeftuinen, lokale initiatieven die, ondersteund door Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) en gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, sportieve activiteiten aanbieden voor specifieke doelgroepen, met als doel om uiteindelijk meer Nederlanders blijven in beweging te brengen en de ambitie om 75% van de Nederlanders aan sport te laten deelnemen.

Mijlpaal

"Als mooi voortvloeisel uit de Proeftuin TenCate Sportboulevard Enschede staat hier een prachtig initiatief en zijn we er trots op dat e-sport nu een vaste structuur heeft gekregen en ook gamers zich willen verenigen in een vereniging", legt Hanne Daanen van Sportparticipatie NOC*NSF uit.

Volgens Jasper Schoo, voorzitter van de Nederlandse E-sportbond, is "[de opening van een e-sportclub] een mijlpaal in de korte geschiedenis van e-sport in Nederland". Schoo legt uit dat "door de komst van verenigingen met een fysieke locatie meer structuur, stabiliteit en zichtbaarheid komt en de sociale kant van de e-sport meer tot zijn recht komt."