Op IGN zijn de eerste screenshots te vinden van de nieuwe Turok die vooralsnog alleen op de PlayStation 3 zal verschijnen. In een interview met Vice President en General Manager Josh Holmes van ontwikkelingsstudio Propaganda verteld hij dat het verhaal centraal staat in deze nieuwe Turok game en dat er veel tijd in is gestoken.

De speler moet het voornamelijk opnemen tegen andere mensen op de planeet waar hij neergestort is. De dinosaurussen die de planeet bevolken zijn in dit conflict neutraal maar beschikken wel over een instinct waardoor ze mensen of andere dino's aanvallen voor voedsel. Zo kan er tijdens een hectisch vuurgevecht zo ineens een dino verschijnen die de boel helemaal kapot stampt.

Dit alles wordt door middel van de Unreal 3 engine, die we steeds vaker zien opduiken in next-gen games, op je beeldscherm getoverd. Volgens Josh Holmes zijn de graphics natuurlijk belangrijk bij next-gen games, maar is het minstens zo belangrijk dat de kunstmatige intelligentie en gedrag van bijvoorbeeld tegenstanders in orde is omdat foutjes daarin makkelijker te zien zijn in next-gen games. Voor de andere twee screens klik je hier.