Er zijn bugs ontdekt in de nieuwe uitbreiding voor Fable II. Hoewel Knothole Island pas sinds gisteren verkrijgbaar is, zijn er al klachten over fouten op het eiland.

De eerste bug is er een waarbij het personage waarmee je speelt niet meer loopt. Hij beweegt wel, maar er is alleen geen animatie bij te zien. Hij glijdt als het ware over het land, zowel als je rent als wanneer je loopt.

Verder is er een bug waarbij je geen gebruik meer kan maken van de linkertrekker. De camera kijkt wel naar het personage waar het op gericht wordt, maar gebruik maken van de Y-knop om de stats te zien is er niet meer bij. Ook zie je geen namen of hoe je medemens over je denkt. Bovendien vervalt de camera terug in zijn oude positie als de linkertrekker losgelaten wordt. Daar waar dat eerst pas gebeurde als de knop voor de tweede keer ingedrukt werd.

Enkele spelers die hier last van hadden, vertelden dat ze hier ook nog last van hadden toen ze weer terug waren gekeerd naar plaatsen waar je zonder de uitbreiding ook kan komen. De bugs zijn overigens nog niet officieel bevestigd door Microsoft.Slechts in blogs en forums worden de bugs gemeld.

Een lichtpuntje voor Fable-spelers die ook nog van Halo houden, is dat de originele Halo Assault Rifle op Knothole Island te vinden is. Vind de Box of Secrets, ruil wat pure experience in en je krijgt “Hal's Rifle”. Er passen 24 kogels in een magazijn en delen per stuk 59 schadepunten uit.