Kuma Reality Games probeert een frisse wind door het tactical First Person Shooter genre te laten waaien met Kuma: War. De game laat je, iets wat generaliserend gezegd, in volle glorie het nieuws van de afgelopen weken naspelen. Om actualiteit te realiseren is de game dan ook niet als full-version in de schappen verschenen, maar kan deze gedownload worden voor $9,99 per maand, waarna er om de zoveel tijd nieuwe levels beschikbaar zullen komen.

Vandaag is het eerste level verschenen, genaamd Fallujah Police Station Raid. De missie is gebaseerd op een aanslag op het Fallujah politiegebouw op 14 februari van dit jaar. Tijdens de aanslag werden 17 Iraakse politieagenten gedood en 87 gevangenen vrijgelaten. Gamers spelen in dit conflict een Iraakse politieagent, die zich verdedigt tegen de guerilla groeperingen welke het politiegebouw bestormen. Gamers die Kuma: War spelen kunnen het level vanaf de officiële website downloaden. Hier kun je je tevens aanmelden voor een gratis trial.

Ook werd bekend gemaakt dat de volgende missie gebaseerd zal zijn op de poging om generaal John P. Abizaid (legeraanvoerder van alle Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten) te vermoorden. Dit 'conflict' dateert van 12 februari.