Het beestje heeft eindelijk een naam. Splinter Cell: Conviction is het nieuwe, aankomende deel in de Splinter Cell reeks waarin onze schaduwagent Sam Fisher zich opnieuw helemaal mag uitleven.

Er is ditmaal minder duisternis, aangezien Conviction zich overdag zal afspelen. Wees gerust, het is nog steeds een actiegame waarin het sluipen centraal staat. Sam komt te weten dat Anna Grimsdottir (een goede vriendin van Sam die inlichtingen verzamelt voor Third Echelon) in gevaar is en besluit om zich bij de veiligheidsorganisatie aan te sluiten om een handje te helpen.

Helaas is Third Echelon niet meer wat het eens was; Sam krijgt vaak verkeerde missie-informatie mee en, wat misschien nog wel erger is, de verkeerde uitrusting. Tot overmaat van ramp zijn de bazen van Third Echelon ook nog eens verwikkeld in een politieke machtsstrijd. Als Sam ontdekt dat de dreiging eigenlijk vanuit de binnenste gelederen van de organisatie komt, ziet hij zich genoodzaakt om weg te gaan, waarmee hij echter wel een voortvluchtige wordt.

Het ziet er dus naar uit dat Sam net als in Double Agent aan de verkeerde kant van de wet mag rondhangen; dit keer in het echt. Splinter Cell: Conviction heeft nog geen officiële releasedatum, maar wordt aan het einde van dit jaar verwacht. Het is ook nog niet zeker of de game naar de pc komt; tot nu toe is deze alleen aangekondigd voor de Xbox 360.