Het heeft even geduurd, maar Electronic Arts heeft eindelijk de eerste bewegende beelden beschikbaar gesteld van Black. Dit is een first-person shooter ontwikkeld door Criterion, de firma achter de Burnout reeks. Met Black wil men hetzelfde met het first-person shooter genre doen, als wat Burnout met het race-genre deed. Het spel biedt geen tactiek, geen uitgebreide verhaallijn of cutscènes en ook geen puzzels, maar louter actie, enorm destructieve actie. Men wil met Black laten zien dat het ook mogelijk is in het schieten zelf variatie aan te brengen, in plaats van met andersoortig oponthoud.

De variatie in het schieten komt onder andere tot stand met een nagenoeg volledig vernietigbare omgeving. Muren, pilaren, balkons, auto's, haast alles wat je ziet kan in meer of mindere mate naar de vernieling geholpen worden. De losgeschoten objecten vallen vervolgens naar beneden en kunnen daar eventueel aanwezige tegenstanders doden. Dit kun je uiteraard in je voordeel gebruiken.

Het filmpje duurt slechts een minuut, maar zou je toch zeker moeten overtuigen van hetgeen Black in huis heeft. Downloaden doe je bij IGN in zowel Quicktime als Windows Media formaat. De beelden die je ziet zijn, geloof het of niet, afkomstig van de Playstation 2. Black zal ook op de Xbox verkrijgbaar zijn.

Met dank aan MrWoef voor het melden van dit nieuws.