Het was even schrikken toen we het voor het eerst te horen kregen, maar vandaag is gebleken dat BioWare wel degelijk druk bezig is met het ontwikkelen van een RPG rond Sonic, de razendsnelle egel uit de stallen van SEGA. Vandaag duiken de eerste flarden aan informatie over het spel op, dat vanaf nu officieel als Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood door het leven gaat.

Doordat het spel een RPG is, zal het tempo van de game niet zo hoog liggen vergeleken met voorgaande Sonic-titels. Toch laat BioWare weten dat er genoeg snelheid in het spel aanwezig zal zijn, maar enkel op gepaste momenten. Zo zullen de gevechten, vergelijkbaar met Final Fantasy III op de DS, turn based zijn, maar probeert men de speler door het toevoegen van real time action events (bijvoorbeeld het ritmisch aanraken van knoppen) toch in beweging te houden. Vijanden zullen verder niet uit het niets opduiken, maar lopen vrij rond in de spelwereld.

Grafisch zal Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood voorzien zijn van met de hand getekende achtergronden, dit om terug te keren naar de klassieke stijl waarmee de eerste Sonic-games waren uitgerust. BioWare gaf ook toe dat schoenen een belangrijke rol zullen spelen. Elk paar zal, eens je ze aantrekt, een andere kracht bij je personage opwekken, bijvoorbeeld de mogelijkheid tot sneller lopen of de vaardigheid om vuur op te roepen.

In totaal zullen er elf verschillende speelbare personages in het spel aanwezig zijn waaruit je mag kiezen om zo een groep van vier samen te stellen. Bekende rotten als Tails, Amy, Knuckles, Rouge, Shadow en natuurlijk Sonic zijn uiteraard van de partij. Zoals bij elke goede RPG zal het ook in Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood mogelijk zijn om het level van je personages op te waarderen om op die manier nieuwe aanvallen en vaardigheden te ontgrendelen.

Er zijn echter nog een heleboel dingen die op dit moment onduidelijk blijven over de inhoud van Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood. Zo is het bijvoorbeeld nog steeds een beetje gissen naar de rol die Dr. Eggman in het spel zal spelen. Wanneer we deze eerste DS-game van BioWare in de winkelrekken mogen verwachten is nog onbekend.