Welke Star Wars fan droomt er nou niet van een game waarin zijn of haar favoriete characters en voertuigen uit het Star Wars universum gemixed worden met een Battlefield sausje? Ontwikkelaar Pandemic ging aan de slag en ontwikkelde Star Wars: Battlefront, welke niet echt geweldig ontvangen werd door de gamepers. Nu is het moment om met een schone lei te beginnen (mede dankzij de goede verkopen van deel één) en is Pandemic bezig met het tweede deel van Star Wars: Battlefront. Naast een PS2, Xbox en PC versie verschijnt dit tweede deel ook op een handheld console en wel op de PlayStation Portable.

In de singleplayermode van Star Wars: Battlefront 2 kan de speler kiezen uit drie verschillende personages: een Rebel aanhanger, een Imperial Guard en een huurling. Elke kant die je kiest beschikt over vijf missies. Als Rebel speel je een soort van capture the flag game waarbij je bondgenoten moet zien te bevrijden, als Imperial Guard is het de bedoeling om het heelal af te struinen om Gungans, Jawas, Wookies, en Ewoks uit te roeien. Als huurling moet je op zoek gaan naar belangrijke personen om ze vervolgens om te brengen. De PSP versie bevat een Instant Action optie die je naar twaalf verschillende slagvelden brengt en daarbij kunt kiezen om te vechten met Rebels, Imperials, Separatists of Clone Troopers.

Multiplayer voor de PSP is coöperatief of tegen elkaar te spelen via Ad Hoc (lokaal) met maximaal vier mensen. Ook kan, met behulp van gamesharing, een speler het opnemen tegen drie anderen die niet in het bezit zijn van Star Wars: Battlefront 2.

Star Wars: Battlefront 2 staat gepland voor 1 november. Hieronder zijn vijf nieuwe screenshots te vinden.