Vandaag heeft Gamespot de eerste informatie en screenshots van SSX On Tour voor de PlayStation Portable online gezet. De PSP versie van SSX On Tour zal grote overeenkomsten hebben met de console versies. Als je denkt dat EA er makkelijk vanaf komt door de game simpelweg te porten heb je het mis, want SSX On Tour zal een iets andere indeling in gamemodes krijgen. Een voorbeeld hiervan is de Carreer mode. Deze is hetzelfde als de singleplayermode voor de consoles, maar in de PSP versie is deze gekoppeld aan de Quick Play mode. Het voordeel hiervan is dat als je weinig tijd hebt en het liefts korte potjes speelt, je uiteindelijk toch verder komt in de Carreer mode.

De game zal voor de PSP gebruik maken van de multiplayer functies van Sony's draagbare console. Je kunt met maximaal vier personen tegelijk via WiFi Ad Hoc mode (LAN) het tegenelkaar opnemen. Aangezien skieërs nieuw zijn in dit deel van SSX, zijn deze ook beschikbaar in multiplayer. Zo kun je eindelijk zien of snowboarders beter zijn dan skieërs.

In de console versie is het mogelijk om je character naar jouw wensen aan te passen. In de PSP versie gaat dit een klein beetje anders. Aan het begin kies je voor een mannelijke of een vrouwelijke avatar en kun je door de game heen nieuwe skins unlocken die elk weer een andere eigenschap en performance heeft. Dit komt neer op een totaal van twintig unlockable skins voor zowel man als vrouw. Ook kun je tien nieuwe snowboards en skies unlocken.

De uiteindelijke game zal zo'n vijfiten verschillende tracks krijgen en zo'n 100 events waarin je je op deze tracks kunt uitleven. Voor de SSX bekenden onder jullie zullen veel tracks bekend voorkomen, aangezien een aantal uit SSX 3 gehaald zijn en een lichte make-over krijgen. SSX On Tour staat gepland voor de herfst van dit jaar. De eerste screens kun je hieronder bekijken.