De Star Wars-game voor Kinect, dat tot vandaag nog bekendstond als Project Natal, is een on-rails game. De speler hoeft dus niet zelf te lopen, het spel bepaalt waar hij heen gaat. Gamers kunnen zonder controller een lightsaber, het bekende lichtzwaard uit de filmserie, hanteren en met handbewegingen speciale Force-krachten gebruiken.

Naast deze titel zijn er een aantal reeds bekende en minder bekende games onthuld. Kinect Sports is een sportgame waarin de speler kan kiezen uit verschillende soorten sporten, net zoals in het vergelijkbare Wii Sports. De sporten worden via de cameracontroller Kinect gespeeld. De game bevat de sporten bowlen, boksen, beachvolleybal, voetbal, tafeltennis en atletiek. Het is niet helemaal duidelijk of dit de complete lijst is, of dat er nog meer sporten zullen zijn.

Kinect Adventures is een verzameling van allerlei kleine spellen met een avontuurlijk thema. Een van de spellen was al eerder bekend als een lostaande titel en heet Obstacle Course, hierin moet de speler een hindernisbaan overwinnen. Een van de andere games heet River Rafting, waarin spelers een rit in een opblaasbare boot op een wilde rivier moeten overleven. Waarschijnlijk is dit de minigame die eerder werd onthuld als River Rush.

Plezierige rit

Joy Ride was al eerder aangekondigd door Microsoft, vorig jaar op de E3 was deze game ook al te zien. Het zou een gratis racegame worden met avatar-ondersteuning. Microsoft verwijderde de titel eerder deze maand van zijn website, maar is nu aangekondigd als een game voor Kinect. De speler bestuurt het spel door zijn handen voor zich te houden alsof hij een stuur vastheeft, door het naar voren en achteren leunen kan hij gas geven en remmen. Joy Ride zou bij de lancering van Kinect beschikbaar moeten zijn.

Kinectimals is een spel waarin de speler zijn eigen virtuele huisdier kan houden. Waarschijnlijk maakt dit spel gebruik van augmented reality, net zoals Sony's EyePet. Dance Central is een nieuwe game van MTV waarin de speler, zoals de naam al impliceert, moet dansen op de maat van de muziek. Tot slot is het duidelijk dat Disney werkt aan een game voor Kinect, details ontbreken echter.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3