Eerste Forza Horizon-game stond dit weekend kort te koop

Eerste Forza Horizon-game stond dit weekend kort te koop

Zo'n zes jaar nadat de game uit digitale winkels werd gehaald stond de allereerste Forza Horizon afgelopen weekend voor korte tijd weer te koop.

Meerdere mensen melden op social media dat ze de game afgelopen zaterdag via de Xbox Store konden kopen. Dat is opvallend, want het spel werd in 2016 al uit verkoop gehaald.

Zaterdagavond was het spel weer verwijderd uit de Xbox Store, dus het lijkt om een fout te gaan. Fans hopen echter dat het een indicatie is dat Microsoft de game in de toekomst voor altijd te koop wil aanbieden - zeker omdat de game ook in 4k speelbaar was.

De Forza-games worden een aantal jaar na release zo goed als altijd verwijderd. Dit wordt vooral gedaan omdat de game allerlei echte auto's, omgevingen en andere elementen via licenties gebruikt. Het kost teveel geld om die licenties jaren na release nog te vernieuwen voor de enkele mensen die het spel dan nog kopen. Mensen die de spellen hebben gekocht kunnen ze wel blijven downloaden. Afgelopen jaar werd Forza Motorsport 7 uit de verkoop gehaald.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou