In de laatste editie van Famitsu Weekly, een bekend gameblad uit Japan, zijn de eerste details omtrent Chocobo's Mysterious Dungeon: Labyrinth of Forgotten Time opgedoken. In dit spel voor de Wii zullen niet alleen de bekende gele rijdieren uit de Final Fantasy-reeks opduiken, ook het personage Cid zal zijn opwachting maken.

Het spel draait rond The City of Forgotten Time, een stad waarvan alle inwoners op magische wijze al hun herinneringen verloren zijn. Gelukkig is er het jongetje Raphael die The Labyrinth of Memories heeft kunnen maken, een doolhof waarin Cid met behulp van de Chocobo's de bewoners hun herinneringen zal kunnen terugvinden.

Tijdens Chocobo's Mysterious Dungeon: Labyrinth of Forgotten Time zullen de dungeons telkens opnieuw willekeurig samengesteld worden. Een van de meest interessante aspecten van het spel is echter dat je de Chocobo's nu ook een bepaalde job zult kunnen geven, bijvoorbeeld het beroep zwarte magiër. In totaal zullen er ongeveer zo'n tien verschillende beroepen aanwezig zijn waaruit je kunt kiezen. Of we het spel in Europa te zien zullen krijgen is nog niet duidelijk, maar in Japan zal men deze winter al met Chocobo's Mysterious Dungeon: Labyrinth of Forgotten Time aan de slag kunnen gaan.