Het verhaal van Epic Mickey draait om de 'Forgotten World', waar afgedankte Disney-personages en attracties terechtkomen als niemand meer om ze geeft. De onbetwiste leider van de bewoners van de Forgotten World is Oswald the Rabbit, het allereerste personage dat Walt Disney ooit creëerde.

Wraak

Oswald wil wraak nemen op Mickey en laat zijn aartsvijand The Phantom Blot (in Nederland bekend als de Zwarte Schim) los om Mickey en zijn tekenfilmwereld weg te vagen. De Schim vervuilt het Disney-universum daarom met dikke zwarte inkt, waardoor kleuren uitlopen en vervagen. Het is aan Mickey om alles weer te herstellen.

Om dit te bereiken heeft Mickey beschikking over verfkwasten, gummen, een verfoplosser, potloden en andere attributen. Zo kunnen bruggen hersteld worden door ze een nieuw likje verf te geven of kan door muren gekeken worden door de verfoplosser te gebruiken.

Make-over

Volgens de anonieme bron wordt Epic Mickey dan ook een puzzelspel waarbij gebruik gemaakt moet worden van de omgeving. Mickey heeft volgens de bron ook "de eerste make-over sinds jaren gekregen. Dat is dan ook de reden dat niemand zijn gezicht nog heeft gezien, maar hij is meer retro dan dat je hem de afgelopen jaren hebt gezien", aldus de bron.

Epic Mickey staat gepland voor herfst 2010 en komt exclusief op de Wii uit. Het tijdschrift Game Informer heeft aankomende maand exclusieve informatie over de game.