In de nieuwste editie van PC Gamer wordt Hellgate: London, de eerste game van Flagship Studio's, een firma opgericht door ex-medewerkers van Blizzard, uit de doeken gedaan. Gisteren wisten we jullie de naam van het spel al te vertellen, vandaag zijn ook de eerste details op het internet verschenen.Hellgate: London is een post-apocalyptische RPG welke zich afspeelt in London, of in ieder geval de overblijfselen van deze stad. Het spel wordt opvallend genoeg gespeeld vanuit een First Person standpunt, maar is desondanks een rasechte RPG. De gevechten zijn namelijk volledig gebaseerd op statistieken, of je raakt of mist en hoe effectief je aanval is, is volledig afhankelijk van de eigenschappen van je karakter en wapens. De afstandwapens werken vergelijkbaar met hoe spells in veel RPG's geimplementeerd zijn.

Het spel speelt zich af in London nadat de mensheid vijf jaar geleden een oorlog tegen demonen verloren heeft. Slechts een handje vol mensen heeft het overleefd en de demonen zijn momenteel bezig om de aarde een geschikte verblijfplaats voor demonenvolk te maken. Er is gekozen voor London als decor omdat er veel ondergrondse locaties in de stad aanwezig zijn, zoals de metro en riolen. Ook zul je diverse bekende locaties uit London tegen komen. Een deel van de locaties zal random gegenereerd worden.

Veel bekende RPG elementen zijn van de partij in Hellgate. Zo kun je kiezen uit verschillende karakterklassen, al zijn momenteel alleen de Templars bekend, een soort van ridders die erg effectief waren in de oorlog tegen de demonen, maar net niet effectief genoeg. Ook zal je je karakter in kunnen stellen bij aanvang van het spel, maar in welke mate is onbekend. Ook zullen NPC's zich zo nu en dan aan je zijde voegen, al is er niet echt sprake van party-vorming en zul je voor het grootste deel van de tijd, alleen op pad gaan.

Niet eenzaam ben je in de multiplayermode, die tussen de 16 tot 32 spelers zal ondersteunen en de nadruk legt op het cooperatieve gedeelte. Ben je na de release van dit spel, ergens eind 2005, begin 2006, nog niet uitgekeken op Hellgate, dan is er goed nieuws. Hellgate: London is waarschijnlijk de eerste in een lange reeks, met Hellgate: Las Vegas en Hellgate: Rome als mogelijke opvolgers. Maar eerst maar eens geduldig wachten op het eerste deel!