Het nieuws was al enige tijd bekend, maar nu kan het vergezeld gaan van wat mooi beeldmateriaal. In het officiele Xbox magazine staan de eerste screenshots uit de game en die zien er zeer veelbelovend uit.

Ubisoft Montreal werkt momenteel aan de game en dit is zeker geen kleine studio, denk aan Splinter Cell, Rainbow Six en Prince of Persia.

Er zijn al eerder Naruto games verschenen, maar Ubisoft's Naruto verschilt daar toch wel duidelijk van. De game zal een mix zijn tussen een RPG (je kunt door Konaha lopen en opdrachten voor NPC's doen), deels Prince of Persia (als ninja kun je acrobatische toeren uitvoeren en over daken hupsen), een flijke scheut vechten (de characters uit ongeveer de eerste 80 afleveringen passeren de revue) en veel extra dingen zoals met je chakra tegen bomen oplopen om te trainen.

Naruto is cell-shaded gemaakt en lijkt daarmee als een druppel water op de serie. Voor alsnog staat de game gepland voor het eind van dit jaar, maar op het internet duikt 2008 ook opvallend vaak op.

Overigens vonden we na wat zoeken op het internet wat artwork van de game die er veelbelovend uitziet.