beïnvloeden.

Het verhaal van The Forgotten Sands vindt plaats tussen de gebeurtenissen uit Prince of Persia: The Sands of Time en Prince of Persia: Warrior Within. De prins gaat op bezoek in het koninkrijk van zijn broer na zijn avontuur in Azad, waar hij leert dat het koninklijk paleis wordt belegerd door een vijand die uit is op de totale vernietiging van het koninkrijk.

Ubisoft: "Zodra in een wanhopige poging om het koninkrijk te redden wordt besloten om de krachten van het zand te gebruiken, zal een episch avontuur beginnen voor de prins. Hierbij leert hij om de lasten van echt leiderschap te dragen en dat grote krachten ook grote consequenties met zich meebrengen.

Regen

Volgens Ubisoft moet Prince of Persia: The Forgotten Sands aanvoelen als de eerdere delen uit de reeks. De prins kan met meerdere vijanden tegelijk vechten en acrobatische bewegingen uitvoeren. Daarnaast zal de prins in dit nieuwe deel ook de krachten van de natuur tot zijn beschikking krijgen. Wat dit inhoudt is nog niet bekend, hoewel het gerucht gaat dat controle over regen er één van is.

Prince of Persia: The Forgotten Sands moet in mei 2010 verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS en PSP. De laatste drie moeten volgens Ubisoft een andere ervaring bieden dan de Xbox 360- en PS3-versie.