Op de TGS van vorige week was de Nintendo DS de grote afwezige. We werden overspoelt met nieuwtjes over de PSP, maar rondom de NDS bleef het stil. De reden hiervoor was vrij vanzelfsprekend. Nintendo was namelijk niet op de TGS aanwezig en zou later zelf een event gaan houden. Dat event is vandaag, waardoor je dus op de nodige NDS nieuwtjes kunt rekenen.

Het eerste grote nieuwtje van vandaag zijn de launchdetails van de nieuwe handheld. Allereerst zijn daar de launchgames. Gedurende de eerste maand na de launch zullen er 10 tot 12 games uitgebracht gaan worden, met een streven naar 20 tot 25 beschikbare titels in het eerste kwartaal van 2005. De handheld zelf zal verkocht worden voor een prijs van $149,99 en de games zullen voor een prijs van slechts $29,99 over de toonbank gaan. Dat is omgerekend ongeveer €20,-.

De doelgroep waar men zich op gaat richten betreft mensen met een leeftijd van 18 tot 20 jaar, terwijl de GBA zich in de toekomst meer gaat richten op jonge pubers. Launchgames zijn onder andere Super Mario 64 DS, The URBZ: Sims in the City, Madden NFL 2005, Spider-Man 2, Asphalt Urban GT, Tiger Woods PGA Tour, Rayman DS, Ridge Racer DS en Mr. Driller: Drill Spirits.

Ook in de nabije toekomst zullen nog de nodige interessante titels volgen. Van Nintendo mogen we onder andere een nieuwe Mario Kart verwachten, Metroid Prime Hunters, Warioware Inc. DS, Animal Crossing, Yoshi's Touch & Go, Advance Wars DS en een nieuwe Super Mario Bros. game. Van third parties mogen we games als Goldeneye: Rogue Agent, Need for Speed: Underground, Viewtiful Joe, Bomberman, Frogger en een nieuwe Final Fantasy: Crystal Chronicles titel verwachten.

Voor de prijs van $149,99 kunnen Amerikaanse gamers vanaf 21 november een Nintendo DS aanschaffen. De handheld zal gebundeld zijn met een demo van Metroid Prime Hunters genaamd First Hunt, evenals de ingebakken chatsoftware Pictochat. Een filmpje van een aantal van de NDS games kun je hier bekijken.