Omdat ze bij DreamWorks druk bezig zijn aan de animatiefilm Shrek the Third, kon een game natuurlijk niet lang uitblijven. In dit spel kunnen spelers in de huid kruipen van enkele personages die we al kenden, zoals Shrek, Donkey, Puss-in-Boots en Fiona. Maar er is natuurlijk ook ruimte voor ook een aantal nieuwe characters, namelijk het rebellerende neefje van Fiona, Arthur, en Sleeping Beauty. Elk personage zal ook zijn en haar unieke krachten bezitten. Zo zal Shrek zijn “Ogre Power” kunnen gebruiken, Fiona haar vijanden neermaaien met haar "Flying Kick" en kan Puss-in-Boots zijn onweerstaanbare onschuldige “Cute Puss” look opzetten om omstanders te doen smelten (niet letterlijk overigens.)

Shrek the Third zal spelers meenemen op een epische reis door het rijk van Far Far Away nadat Prince Charming de hoofdstad bestormt met een leger slechteriken om de troon te claimen. Er zullen onder andere aardig wat personages moeten worden gered, Charming's aanhangers in de pan moeten worden gehakt en mini-games kunnen worden gespeeld in zowel single- als multiplayer modes.

Shrek the Third zal op 25 mei 2007 uitkomen voor de PC, PlayStation 2, PlayStation Portable, Nintendo Wii en DS en de Xbox 360. De animatiefilm zal overigens pas vanaf 21 juni in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.

Screenshots van Shrek the Third op de Wii, PSP en Nintendo DS.