'Een derde van PS4-eigenaars kocht eerder Xbox 360 of Wii' | Gamer.nl

'Een derde van PS4-eigenaars kocht eerder Xbox 360 of Wii' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In totaal werd aan 1.200 Amerikaanse "actieve gamers" gevraagd welke spelcomputers zij op dit moment in huis hebben. Daarbij gaf 31 procent van alle respondenten die een PS4 bezitten aan ook een Xbox 360 of Wii te hebben, maar geen Playstation 3. Dit zou betekenen dat bijna een derde met de nieuwe generatie consoles van merk gewi eld is.

Nielsen vroeg echter niet welke spelcomputers zij ooit hebben aangeschaft, enkel welke op dit moment in huis staan. Er is dus niet bekend welk gedeelte van de PS4-eigenaars wel ooit een PS3 gehad heeft.

Van Sony's nieuwste spelcomputer, de PS4, zijn inmiddels meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. Sony-topman Shuhei Yoshida zei onlangs nog dat hij het succes van de console niet precies wist te verklaren, maar dat het bedrijf wel veel nieuwe consumenten zag die nooit een PS3, Wii of Xbox 360 hebben gekocht.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou