Easter egg in Assassin's Creed Odyssey hint mogelijk naar nieuwe Splinter Cell | Gamer.nl

Easter egg in Assassin's Creed Odyssey hint mogelijk naar nieuwe Splinter Cell | Gamer.nl

In Assassin's Creed Odyssey is een easter egg gevonden die mogelijk verwijst naar een nieuwe game in de Splinter Cell-franchise. De laatste keer dat een Splinter Cell-game uitkwam was in 2013.

De easter egg betreft de speciale bril van Splinter Cell-personage Sam Fisher die bovenop een doos ligt in een kamer. Met deze hint wordt steeds meer gesuggereerd dat er een nieuwe Splinter Cell-game in ontwikkeling is. Toch heeft Ubisoft momenteel nog niets officieel bekendgemaakt.

Splinter Cell

Eerder ontstonden er geruchten nadat Sam Fisher te zien was in Ghost Recon: Wildlands. In de cameo gaf Fisher een speech dat suggereerde dat er iets nieuws aan zou komen voor de franchise. Daarnaast meldde Michael Ironside in een dat Fisher terug zou keren. Geruchten rondom een nieuwe Splinter Cell-game begonnen rond de tijd van E3 dit jaar. De Canadese Walmart had op zijn website een nieuwe Splinter Cell-game gelekt.

In een interview met Game Informer spreekt chief creative officer van Ubisoft, Serge Hascoet, over de toekomst van de Splinter Cell-franchise. Zo werd er de vraag gesteld of er plannen waren voor het maken van nieuwe games in bestaande franchises. "Ik houd van Splinter Cell. Ik houd van Prince of Persia. Op dit moment kan ik hierover geen informatie geven, maar we vechten om de benodigde middelen te vinden. Het is geen kwestie van wil, maar een kwestie van capaciteit", aldus Hascoet.

Splinter Cell Blacklist

De laatste game die uitkwam voor de franchise was Splinter Cell: Blacklist. Deze game kwam vijf jaar geleden uit, dus is het logisch dat fans een nieuwe titel verwachten. Dat Konami momenteel geen nieuwe Metal Gear Solid-game lijkt te ontwikkelen, biedt kansen voor Ubisoft om een nieuwe stealth-game uit te brengen.

Echter blijft het momenteel bij geruchten. Naast de bril van Sam Fisher werd namelijk ook een Rabbid-figuur gevonden, wat ook in handen is van de uitgever.

Met dank aan Gamer.nl-lezer Roland Mulch voor de tip! Heb je zelf iets gespot wat nog niet op de site staat? Via redactie@gamer.nl kan je je nieuwstips insturen.

A a in's Creed Ody ey verschijnt op 5 oktober voor pc, Xbox One en PS4. Eerder werd bekend dat er ook voor de Nintendo Switch een versie van Ody ey exclusief in Japan gaat uitkomen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou