Electronic Arts' ontwikkelteam Blueprint is niet meer, als we Variety mogen geloven. Blueprint was altijd al in mysterie gehuld, maar moest blijkbaar op een goedkope manier inhoud voor games ontwikkelen en dit vervolgens leveren aan kleinere teams binnen EA's muren.

Dit materiaal werd vervolgens gebruikt voor nieuw intellectual property, oftewel geheel nieuwe games met originele hoofdpersonages. Een nieuw project van Armature, een team bestaande uit voormalige ontwikkelaars van de Metroid Prime-reeks, was een van de games die materiaal zou krijgen van Blueprint. Verder is nooit echt bekend gemaakt wat het team precies deed.

Maar er is niet alleen slecht nieuws. Variety meldt tevens dat de Wii game Boom Blox een vervolg krijgt. De game was in ontwikkeling bij Blueprint, maar is naar EA's Sims & Casual divisie gegaan. Verder is nog niets bekend over het vervolg op Steven Spielberg's eerste videogame, maar gezien de goede reacties op het eerste deel zullen veel gamers blij zijn met dit nieuws.