EA wil met behulp van Pitch Notes verwarring wegnemen in Fifa 19 | Gamer.nl

EA wil met behulp van Pitch Notes verwarring wegnemen in Fifa 19 | Gamer.nl

In een blog legt EA uit wat de invloed van chemistry is op de kwaliteit van spelers in Fifa Ultimate Team. Voorheen was dit voor spelers van Fifa niet compleet duidelijk. Deze href="https://www.easports.com/fifa/news/2018/fifa-19-pitch-notes-gameplay" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Pitch Notes</a> van EA dienen om over het algemeen meer duidelijkheid te scheppen rondom de details van Fifa.

In de tweede versie van de zogenoemde Pitch Notes wordt er uitleg gegeven over de 'chemistry styles' die spelers kunnen toepa en op voetballers binnen hun teams. In Fifa 19 Ultimate Team ontstaat er een sterke chemistry zodra spelers van hetzelfde land, competitie of club met elkaar in verbinding staan. Hoe beter de chemistry, hoe de beter de spelers individueel presteren. Hiermee presteren spelers individueel ook slechter naarmate de chemistry lager is.

Naast de standaard verbindingen tu en spelers onderling, hebben Fifa-spelers ook de mogelijkheid om zogenoemde chemistry style-kaarten op een speler te plaatsen. Met het plaatsen van een kaart neemt de spelers toe in statistieken op een specifiek gebied wat de kaart omschrijft. Zo wordt in de afbeelding hieronder de speler Dybala getoond die op verschillende vlakken in statistieken stijgt door zijn player chemistry van 10 en het bezitten van een 'marksman'-kaart. Op deze manier is precies te zien op welke vlakken de speler stijgt in kwaliteit en met hoeveel.

Media has no description

Dit specifieke inzicht is dus ook van toepa ing indien de speler juist geen sterke verbinding heeft met het team of als die geen kaart bezit. In de afbeelding hieronder is goed te zien wat voor invloed een slechte chemistry heeft op de kwaliteiten van Dybala.

Media has no description

Het is de eerste keer dat Fifa deze cijfers zo specifiek laat zien aan spelers in Ultimate Team. Voorheen kregen spelers alleen een algemene indicatie op welke vlakken de kaarten de speler beïnvloedde.

Naast het tonen van specifieke cijfers rondom chemistry-kaarten zijn er nu ook nieuwe icoontjes voor elke chemistry-stijl. Op deze manier is het voor spelers in FUT makkelijker te herkennen welke kaart toegepast is op de betreffende speler.

Media has no description

Eerder werd bekend dat in Fifa 19 Ronaldo en Me i voor het eerst dezelfde rating ontvangen in. Daarnaast werd ook een kijkje genomen in de Switch-versie van Fifa 19.

Fifa 19 verschijnt op 28 september voor pc, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou