Nieuws
Fifa 19 Dybala

EA wil met behulp van Pitch Notes verwarring wegnemen in Fifa 19

Pitch Notes tonen invloed van chemistry op spelers

Geschreven door Rick Bloemzaad op
In een blog legt EA uit wat de invloed van chemistry is op de kwaliteit van spelers in Fifa Ultimate Team. Voorheen was dit voor spelers van Fifa niet compleet duidelijk. Deze Pitch Notes van EA dienen om over het algemeen meer duidelijkheid te scheppen rondom de details van Fifa.

In de tweede versie van de zogenoemde Pitch Notes wordt er uitleg gegeven over de 'chemistry styles' die spelers kunnen toepassen op voetballers binnen hun teams. In Fifa 19 Ultimate Team ontstaat er een sterke chemistry zodra spelers van hetzelfde land, competitie of club met elkaar in verbinding staan. Hoe beter de chemistry, hoe de beter de spelers individueel presteren. Hiermee presteren spelers individueel ook slechter naarmate de chemistry lager is.

Naast de standaard verbindingen tussen spelers onderling, hebben Fifa-spelers ook de mogelijkheid om zogenoemde chemistry style-kaarten op een speler te plaatsen. Met het plaatsen van een kaart neemt de spelers toe in statistieken op een specifiek gebied wat de kaart omschrijft. Zo wordt in de afbeelding hieronder de speler Dybala getoond die op verschillende vlakken in statistieken stijgt door zijn player chemistry van 10 en het bezitten van een 'marksman'-kaart. Op deze manier is precies te zien op welke vlakken de speler stijgt in kwaliteit en met hoeveel.

Dit specifieke inzicht is dus ook van toepassing indien de speler juist geen sterke verbinding heeft met het team of als die geen kaart bezit. In de afbeelding hieronder is goed te zien wat voor invloed een slechte chemistry heeft op de kwaliteiten van Dybala.

Het is de eerste keer dat Fifa deze cijfers zo specifiek laat zien aan spelers in Ultimate Team. Voorheen kregen spelers alleen een algemene indicatie op welke vlakken de kaarten de speler beïnvloedde.

Naast het tonen van specifieke cijfers rondom chemistry-kaarten zijn er nu ook nieuwe icoontjes voor elke chemistry-stijl. Op deze manier is het voor spelers in FUT makkelijker te herkennen welke kaart toegepast is op de betreffende speler.

Eerder werd bekend dat in Fifa 19 Ronaldo en Messi voor het eerst dezelfde rating ontvangen in. Daarnaast werd ook een kijkje genomen in de Switch-versie van Fifa 19.

Fifa 19 verschijnt op 28 september voor pc, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Win een PS4-kopie van Divinity: Original Sin 2 Treyarch wil opzettelijke teamkilling tegengaan in Blackout
5

Reacties op: EA wil met behulp van Pitch Notes verwarring wegnemen in Fifa 19

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 17 september 2018 15:24
  De chemistry met EA is behoorlijk niet meer aanwezig hier.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Shatteredhill

  • 17 september 2018 15:27
  Voor je het weet komt er de chemistry pack. Voor maar 24,99 (30% sale) kan je 2 spelers een boost geven!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Shinjite

  • 17 september 2018 15:42
  @Shatteredhill zielige hieraan is dat veel mensen het nog zouden kopen ook want: voetbal.

  Snap niet dat mensen zoveel uitgeven aan deze onzin

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Lord_Bono

  • 17 september 2018 16:25
  @Shinjite Want voetbal? Als je bij een shooter een pack beschikbaar maakt voor een health boost of een groter magazijn, koopt iedereen het ook :')

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Witty1889

  • 17 september 2018 19:31
  @Shinjite zielige hieraan is dat je denkt een oorzaak-gevolgverband aan te tonen want: logisch nadenken ís ook moeilijk hoor!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.