EA kondigde op de afgelopen E3 MMA aan. Een spel dat zich richt op de Mixed Martial Arts-tak binnen de vechtsport. In combinatie met de al bestaande Fight Night-reeks wil het bedrijf nu ieder jaar één vecht-titel uitbrengen. Moore: "Door de twee titels krijgen we nu een vast patroon in de releases van onze vechtgames. Dat is in ieder geval het plan. Denk aan 2010 dan denk je aan MMA. In 2011 volgt Fight Night Round 5." Overigens wilde Moore benadrukken dat de titel Fight Night Round 5 geen officiële aankondiging is.

Concurrent en fan

De grootste concurrent voor MMA is uiteraard THQ's UFC 2009: Undisputed en heeft dankzij de officiële licentie van de UFC een streepje voor op EA's MMA. Toch is Moore absoluut niet bang om de strijd aan te gaan: "Dit wordt een plan voor het lange termijn. Ik heb het allergrootste respect voor de UFC en vooral voor wat THQ met de franchise heeft gedaan. [UFC-baas] Dana White heeft ongelofelijke dingen voor de sport gedaan en ik ben bovendien een grote fan."

"Maar", vervolgt Moore'"Ik denk dat er zeker ruimte is voor een concurrent. En een concurrent zijn wij zeker in het eerste jaar. Onze taak is om de sport nog interessanter te maken door er wat EA Sports-authenticiteit aan toe te voegen."