Veel van de wat oudere gamers kennen de titel maar al te goed: Syndicate van het toenmalige Bullfrog. Deze game uit 1993 was een van de eerste echte games waarbij de gameplay je om de oren vloog. Natuurlijk kon het niet uitblijven dat Syndicate een vervolg kreeg, Syndicate Wars werd niet zo gek lang daarna op de markt gebracht en werd wederom een succes.

Nu gaat EA een remake maken van Syndicate voor de PC, Xbox en PS2 welke in het eerste kwartaal van 2005 op de markt moet komen. Het enige wat vooralsnog bekend is, is het feit dat de game een goed gevulde singleplayer campagne zal voeren. Voor die gene die de E3 van dit jaar gaan bezoeken is er de mogelijkheid de game te aanschouwen, gezien EA deze titel daar zal laten zien. Of dat achter gesloten deuren zal gebeuren is nog niet bekend.

Eerder hadden we al geruchten omtrent deze titel, geruchten die later door Electronic Arts zelf, maar ook door andere media, weer de kop in werden gedrukt. We hebben intussentijd echter uit verschillende bronnen aanwijzingen vernomen dat de nieuwe Syndicate er wel degelijk aan zit te komen. Nu nog wachten op een officiële statement van Electronic Arts.