De Career-modus is volgens de schrijver van de blog "vanaf de grond opgebouwd". Spelers kunnen de carrière opbouwen van een speler, speler-manager en daarna manager. Een compleet nieuw transfersysteem brengt de "ups en downs van de transfermarkt tot leven", terwijl een nieuw kalendersysteem ervoor zorgt dat het makkelijker wordt om de carrière van de speler te plannen, een team te leiden of "de kick te ervaren die je krijgt als je je aansluit bij je eerste team."

Gamers die een speler in het nieuwe Creation Centre gemaakt hebben, kunnen deze gebruiken in de carrièremodus. De schrijver van de blog zegt een vroege versie van de nieuwe modus te hebben gespeeld. Hij noemt het "een grote verandering" ten opzichte van FIFA 10. "Alles ziet er toffer uit en verfijningen in een aantal gebieden zijn zeker merkbaar. [...] Het transfersysteem is nu een tweeledige onderhandeling waarbij je het eens wordt over een bedrag met de club in kwestie en daarna afspraken met de speler zelf moet maken."

Online news portal

EA meldt verder dat het transfersysteem meer zoekopties kent. Zo kan de speler op primaire en secundaire attributen zoeken en op bijbehorende beoordelingen. Daarnaast is hoofdinterface van het spel "dramatisch" veranderd en deze ziet er nu uit als een online nieuwsportal, waarbij "nieuwsberichten afwisselen, rechts een competitieklassement en de topscorers te zien zijn, de carrièrebeoordelingen links en de menuopties linksboven."

Daarnaast  laat de kalender in FIFA 11 bij het wisselen van dagen tijdens wedstrijden nu de berichten van één dag zien. De kalender stopt met het plaatsen van nieuwe berichten op het moment dat er iets belangrijks gebeurt en je bijvoorbeeld een e-mail krijgt van een team dat interesse heeft in één van de voetballers van de speler, of als je een bericht krijgt van de directie.