In een interview met MTV Multiplayer heeft EA veel informtatie uit de doeken gedaan over Spore: Hero. Deze Wii-titel van de Spore-franchise werd eerder dit jaar aangekondigd. Volgens EA spelen avontuur en de speciale Wii-besturing een grote rol in de game.

Het spel zal gebaseerd zijn op de PC-versie van Spore, maar waar de PC-versie verschillende fases heeft draait het in de Wii-versie om de Creature-fase. Deze periode is speciaal voor de Wii opnieuw opgebouwd en uitgebreid. In het spel kan je ook aan de slag met de Creature-editor, waarbij de Wii-mote de rol van de muis overneemt

Aangezien het bij Spore: Hero niet meer puur om evolutie draait werd er ook een verhaal voor bedacht. In de game gaat het om jouw wezens die op een bijna vernietigde planeet leven. Via de staart van een meteoor wordt je echter op een nieuwe planeet gedumpt en daar moet je met je wezens zien te overleven.

Hierbij draait het meer om een avontuur dan om 'simulatie' , zoals in de  PC-versie van Spore. Je moet bijvoorbeeld verschillende quests vervullen en door bepaalde keuzes te maken bij het aanpassen van je wezens kun je de planeet waar je op zit steeds verder ontdekken. Ook het communiceren en het opbouwen van relaties met de bewoners van de nieuwe planeet zal een belangrijke rol spelen. Hoogstwaarschijnlijk zal Spore: Hero nog dit jaar voor de Wii in de winkels liggen.