De afgelopen tijd zijn er erg veel mensen gaan lopen bij topontwikkelaar Blizzard Entertainment. Zo vertrok Bill Roper met een groot aantal ex-collega's bij de firma en richtte ze samen de ontwikkelstudio Flagship op. Onlangs kondigde deze firma verheugd aan een uitgeefdeal met Namco gesloten te hebben.

Flagship is echter niet de enige firma opgericht door mensen die onlangs Blizzard de rug toe keerden. Castaway Entertainment is een nieuwe firma waar vooral mensen van het Diablo II team, waaronder artiesten, programmeurs, producers en designers, werkzaam zijn. Ook zijn er mensen die eerder aan The Sims en Might & Magic werkten, werkzaam bij de firma.

Vandaag kondigt ook Castaway verheugd aan dat het een uitgever gevonden heeft. Electronic Arts, dat momenteel sowieso veel grote franchises en veelbelovende ontwikkelaars weet binnen te halen, is de gelukkige om het eerste spel van Castaway aan de man te brengen. Gezien de roots van de meeste medewerkers hoeft het niet te verbazen het een actie-RPG zal gaan worden.

Electronic Arts lijkt momenteel enigszins te zijn afgestapt van het maken van vervolgen op bestaande franchises en biedt ook nieuwe, beginnende studio's een kans om hun creatieve vrijheid te uiten. Zo kondigde men vandaag ook al aan de nieuwe RTS van Gas Powered Games aan de man te gaan brengen. Tevens zal men van de onbekende Oost-Europese ontwikkelaar Black Hole Games de debuuttitel Armies of Exigo uitgeven.