EA: 'Tablets over 4 jaar mogelijk krachtiger dan consoles' | Gamer.nl

EA: 'Tablets over 4 jaar mogelijk krachtiger dan consoles' | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Jorgensen gelooft in tablets als gaming platform en dat deze in populariteit groeien. Over drie of vier jaar hebben tablets mogelijk meer rekenkracht dan traditionele consoles. De ontwikkeling van games voor tablets gaat om die reden mogelijk een belangrijker deel uitmaken van de werkzaamheden van Electronic Arts. "Wat ons het meest enthousiast maakt is de rekenkracht van mobiele platforms en de snelheid waarmee deze zich ontwikkelt", aldus Jorgensen op de 2015 Technology, Internet & Media Conference. 

Wanneer tablets betere prestaties leveren kunnen ze een ervaring bieden die meer op die van de traditionele consoles lijkt, meent Jorgensen. Daarnaast denkt de EA CFO dat de draagbaarheidsfactor van de tablet ertoe kan leiden dat de ontwikkeling van games voor tablets een groot deel van het bedrijfsmodel kan gaan uitmaken. Dit betekent echter niet dat EA zich minder bezig gaat houden met het ontwikkelen van games voor consoles.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou