In het spel kan de speler opnieuw aan de slag op de greens van de Augusta National Golf Club, waar het Masters Tournament plaatsvindt. Tiger Woods PGA Tour 13 belooft onder meer vernieuwing van het swingmechanisme. De speler krijgt nu nog meer controle over de swing, tempo, balpositie en houding van hun speler, om zo de bewegingen van de professionals zo goed mogelijk na te kunnen bootsen. "Ons team heeft de mogelijkheid ingebouwd om letterlijk uit miljoenen slagcombinaties te kiezen door middel van ons nieuwe swingmechanisme", aldus Mike Taramykin, vice-president en algemeen manager van PGA Tour 13.

Verder krijgt de speler de beschikking over 22 gelicenseerde professionele golfers, kan men aan de slag met de carrière van Tiger Woods en is het mogelijk om online te golfen via de Country Clubs. Buiten de reguliere features krijgen Xbox 360-bezitters de kans om aan de slag te gaan met Kinect en PlayStation 3-bezitters met Move. Meer over de integratie met Kinect wordt in de week van 24 januari bekendgemaakt.

The Masters Collector's Edition

Voor de fans komt er ook een speciale editie uit van het spel: The Masters Collector's Edition. De speler krijgt met deze versie de beschikking over vijf extra golfbanen, de oefenfaciliteiten van Augusta National Golf Club en een authentieke 'Green Jacket Presentation' waarin er meer bekend wordt gemaakt over het groene jasje dat de winnaar krijgt.

Tiger Woods PGA Tour 13 komt op 29 maart 2012 uit voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Mensen die meedoen aan het Season Ticket-programma van EA Sports, krijgen drie dagen voor de lancering al volledige digitale toegang tot het spel.