"Shingo Takatsuka en zijn medewerkers vormen een zeer capabel team en zij namen vier of vijf jaar geleden een stevige koppositie in. Het is dus een team dat we serieus moeten nemen, en dat doen we dan ook. Het maakt ons werk een stuk leuker. De laatste keer dat ik keek liepen we misschien zeven of acht decimalen voor [met FIFA 11, op PES 2011]. Dat is fijn, maar het is niet alsof we nu achterover kunnen leunen. Dat zit gewoon niet in onze natuur", aldus Moore.

"Wat wel enorm helpt is dat we online zo'n sterke positie innemen. Dat is de uitdaging waar PES momenteel mee te maken heeft. Want als al je vrienden FIFA kopen en je wel graag met hen online wil spelen, dan schiet dat niet op. Dat maakt het moeilijker voor de nummer twee om terrein terug te winnen", vervolgt hij.

Toekomst van FIFA

In hetzelfde interview liet Moore zich ook uit over de toekomst voor de FIFA-serie: "We moeten beseffen dat voetbal het hele jaar doorgaat. Daar moeten we op inspringen door een persistente voetbalwereld te creëren, of het nu op een disc, sociaal netwerk of via een cloud-systeem is. Dat is onze visie: een FIFA-ervaring die altijd en overal beschikbaar is. [...] Ik denk dat er een tijd komt dat de nadruk minder ligt op het één keer per jaar uitbrengen van een spel, en meer op 365 dagen per jaar aanbieden van content."