Electronic Arts heeft een bod van twee miljard dollar (ongeveer €1,35 miljard) gedaan op Take-Two, dat deze uitgever vervolgens weigerde. Take-Two, onder andere de uitgever van Grand Theft Auto, kan al een langere tijd rekenen op de interesse van EA, die al vaker heeft geprobeerd de uitgever over te kopen.

EA stuurde het aanbod op 19 februari. Vervolgens besloten de directeuren en voorzitter Strauss Zelnick om er niet op in te gaan. EA heeft het aanbod wel open laten staan. Ook heeft EA het aanbod publiekelijk aangekondigd, zodat alle aandeelhouders van Take-Two er van op de hoogte zijn. Dit kan er voor zorgen dat het bedrijf alsnog naar EA gaat.

John Riccitiello, CEO van EA: "Take-Two's designers zouden zeker voordelen hebben van EA's financiële bronnen en stabiele management. Daarnaast staan we natuurlijk erg sterk als wereldwijde uitgever." Om de aandeelhouders van Take-Two over te halen, heeft EA medegedeeld dat ze misschien niet nog een dergelijk hoog bod gaan doen. Volgens Riccitiello zou een dergelijk aanbod ook voordeel houden voor de Grand Theft Auto 4-release later dit jaar.

EA houdt vandaag een vergadering om het aanbod verder te bespreken. Het lijkt ons dat EA vooral graag de uitgever in haar portfolio ziet voor GTA 4 dit jaar. Immers, dat kan behoorlijk wat winst opleveren. Riccitiello heeft echter ook een punt als hij zegt dat men kan helpen bij de release van de game. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Update: Take-Two heeft officieel verklaard op dit moment niet geïnteresseerd te zijn in een overname van EA. Ze vinden EA's aanbod erg opportunistisch in het licht van de aankomende Grand Theft Auto IV-release. Het bedrijf is echter bereid na de releasedatum van deze game verder te praten met EA. Wel melden ze dat Electronic Arts de waarde van Take-Two niet goed inschat, wat aangeeft dat ze wellicht op een hogere vraagprijs hopen.