EA heeft vandaag Command & Conquer: The First Decade aangekondigd. Voor wie denkt dat dit een geheel nieuw deel in de Command & Conquer reeks is, heeft het mis. The First Decade is namelijk een compilatie van alle tot nu toe verschenen Command & Conquer spellen.

In het pakket vinden we Command & Conquer en The Covert Operations, Command & Conquer: Red Alert, plus de twee aanvullingen Couter-Strike en Aftermath, Tiberian Sun en de aanvulling Firestorm, Red Alert 2 en de aanvulling Yuri's Revenge, de first-person shooter Command & Conquer Renegade en Command & Conquer Generals met de aanvulling Zero Hour.

Naast de spellen zelf bevat de compilatie ook een bonus-dvd, waarop een half dozijn (zes) video-features te vinden is, waaronder een interview met Louis Castle, oprichter van Westwood Studios. Hopelijk zal er ook een video-feature op staan met de echte onthulling van de nieuwe Command & Conquer game. The First Decade verschijnt in februari 2006 en viert daarmee het tienjarig bestaan van de reeks.

Ook fans krijgen de kans hun steentje bij te dragen aan The First Decade. EA heeft een speciale contest opgezet waarin je op creatieve wijze moet laten zien waarom jij de grootste Command & Conquer fan bent. Daarover lees je hier meer.

Met dank aan Demolition man voor het melden van dit nieuws.