"Het is belangrijk om te onthouden dat de next-gen consoles waarschijnlijk niet backwards compatible worden", aldus Jorgensen. In het verlengde daarvan denkt hij niet dat het mogelijk is om online te spelen tegen iemand die dezelfde game op een console van de huidige generatie speelt.

Sportgames

Daarom denkt Jorgensen dat PS3 en Xbox 360 nog altijd populair blijven dit fiscale jaar. Zo zullen gamers die sportgames spelen niet in het midden van een sportseizoen van platform veranderen, omdat ze waarschijnlijk hun data niet mee kunnen nemen naar de volgende generatie.

"Het fiscale jaar 2014 zal nog vooral voor deze generatie consoles bedoeld zijn, vooral omdat veel van onze titels op sportseizoenen zijn gebaseerd. En als een volgende generatie volgende Kerst pas komt, zullen veel mensen niet wachten (tot de sportgames daarop verschijnen). Ze willen zo snel mogelijk met die titels aan de slag omdat hun vrienden ze al spelen. Als ze allemaal blijven spelen op de huidige generatie consoles, zien we pas dat mensen games (op de volgende generatie) gaan spelen wanneer het voetbalseizoen voorbij is."

Onthulling nieuwe consoles

Verwacht wordt dat Sony en Microsoft hun nieuwe consoles in de komende maanden onthullen. Sony houdt op 20 februari een evenement in New York waar het 'de toekomst van PlayStation' toont. EA zelf zegt bovendien in mei meer te onthullen over een next-gen Battlefield. Microsoft heeft nog niets aangekondigd over wanneer het zijn nieuwe spelcomputer gaat onthullen.