Hoewel Soderlund geen commentaar wil geven op de behaalde verkoopcijfers van het spel, vond hij wel dat Medal of Honor kwalitatief beneden de standaard lag die het spel voor een dergelijke titel stelt. "Om succesvol te zijn binnen dat genre, moet je met een game komen die echt heel sterk is. Toch wordt Medal of Honor in zekere zin strenger beoordeeld dan zou moeten. Het spel is beter dan dat."

Signaal

"Ik ga zelf geen cijfer geven", aldus Soderlund. "Ik ben trots op wat voor spel het is geworden en op het werk dat het ontwikkelingsteam heeft afgeleverd, al denk ik wel dat de markt een signaal afgeeft dat het nog niet optimaal is. We moeten hen overtuigen dat we met iets beters op de proppen kunnen komen, zeker als we de concurrentie aan willen gaan. Daar zijn we heel erg op gebrand en daar werken we dan ook naar toe. Ik zeg niet dat Medal of Honor een mislukking is, het is juist een succesvolle reboot van de serie."

Medal of Honor verscheen op 14 oktober voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC en speelt zich af in het hedendaagse Afghanistan, waar de geallieerde troepen een oorlog uitvechten met de Taliban. Spelers volgen een Amerikaanse elite-eenheid die de gevaarlijkste missies uitvoert. De verhalen van deze soldaten zijn fictief, maar er is inspiratie geput uit de levensverhalen van speciale troepen van het Amerikaanse leger.