Electronic Arts heeft een nieuwe Battlefield-game voor de PC aangekondigd genaamd Battlefield Heroes. Het meest opvallende aan deze game is wel dat hij deze zomer volledig gratis beschikbaar zal worden gesteld. EA hoopt op deze manier een nieuwe groep gamers bekend te maken met de Battlefield-reeks. Om diezelfde reden is de serieuze toon van de voorgaande games overboord gegooid en plaats gemaakt voor een Team Fortress 2-achtige tekenfilmuiterlijk.

Hoewel gratis natuurlijk mooi klinkt, zal er aan Battlefield Heroes toch geld verdiend moeten worden. EA hoopt dit te doen via microtransacties en ingame advertenties. Het spel wordt ontwikkeld door de Zweedse studio van Digital Illusions, dat het spel met nieuwe content-updates continu zal verbeteren. "Battlefield Heroes wordt gemaakt voor elk soort speler, zowel de huidige Battlefield-fans als de casual gamers.", stelt Ben Cousins, de Senior Producer van Battlefield Heroes. "Met ons nieuwe online model zullen we continu nieuwe content toevoegen om het spel fris te houden en de spelers continu te blijven boeien, waarbij we de feedback van spelers direct kunnen verwerken. Als ontwikkelaar is dit een erg coole manier om een game te maken."

Vooralsnog zijn er geen screenshots van het spel beschikbaar, want het magazine Games for Windows heeft momenteel een exclusieve preview op de cover staan. De officiële website van het spel biedt echter al wel een sfeerimpressie.