EA laat spelers in Fifa 21-lootboxes kijken voordat men ze aanschaft

EA laat spelers in Fifa 21-lootboxes kijken voordat men ze aanschaft

Het is sinds gisteren mogelijk voor Fifa 21-spelers om te zien wat er in een lootbox zit, voordat men het aanschaft.

Dit is hoogstwaarschijnlijk gedaan vanwege aanhoudende kritiek van instanties en overheden op lootboxes - omdat men van te voren niet kan zien wat er in een lootbox zit en er met echt geld betaald wordt, is dit volgend velen een vorm van gokken. 

Wanneer men nu een Fifa Ultimate Team-pakket wil aanschaffen, is er een knop om alvast de inhoud van dit pakket in te zien. Dan kan er gekozen worden om het pakket aan te schaffen.

Men kan er ook voor kiezen om het pakket niet aan te schaffen, maar er wordt vervolgens wel een timer gestart. Pas als die timer is afgelopen, kan er een nieuw pakket ingekeken worden. Op deze manier wil EA tegengaan dat spelers de ene na de andere lootbox blijft inzien, op zoek naar de beste inhoud.

Op dit moment is de previewoptie overigens alleen nog maar beschikbaar in het Fesitval of Futball. Meer informatie is op de website van EA te lezen.

In Nederland bepaalde een rechter dat Fifa Points en Ultimate Team-pakketten een vorm van gokken beslaan, maar EA ging in hoger beroep. In België wordt het ook gezien als gokken en is het dus verboden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze blijven het maar proberen

0

Krijg je ook je kansen te zien?

0

Aanbevolen voor jou