Games en muziek kunnen bijna niet zonder elkaar: het versterkt de game-ervaring, maar ook zijn veel games gebaseerd op muziek en de muziekscene (hey, Gamer.nl gaat natuurlijk niet voor niets een Games in Concert organiseren). Electronic Arts is wat dat betreft altijd wel een redelijke koploper geweest en met de opgedane kennis en ervaring hebben ze besloten meer te gaan doen met muziek.

Elecronic Arts gaat een samenwerking aan met Nettwerk One Music en samen zullen zij gaan werken onder het label Artwerk. Dit label zal artiesten contracteren maar ook nieuw talent introduceren.

De eerste artiest die bij Artwerk getekend heeft is onze eigen Nederlandse Junkie XL. Hij heeft in het verleden al eerder gewerkt aan songs voor de game Madden NFL 07 en Need for Speed Carbon.

Met de komst van dit muzieklabel wordt nog maar eens weer duidelijk dat gaming een "booming" industrie is waar andere entertainment sectoren zoals de muziekindustrie van kunnen profiteren. We houden de artiesten van Artwerk in ieder geval in de gaten en als we een suggestie mogen doen: Floor Jansen...of The Sheer?