EA komt met doe-het-zelf-platformer Create | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Create biedt de speler talloze objecten, texturen, stickers en geanimeerde objecten waarmee spelscènes gemaakt kunnen worden. In de meer dan honderd uitdagingen die het spel biedt, moeten spelers kun creativiteit gebruiken om tot oplo ingen te komen door bijvoorbeeld te experimenteren met bekende voorwerpen. Op deze manier worden nieuwe gebieden en voorwerpen vrijgespeeld. Hiermee lijkt het spel ook wel wat weg te hebben van de kla ieker The Incredible Machine.

Spelers kunnen hun creaties online delen en bladeren door een uitgebreide bibilotheek met creaties van andere spelers. Create wordt ontwikkeld door EA Bright Light en verschijnt in de herfst van dit jaar voor PlayStation 3, Xbox 360, PC, Mac en Nintendo Wii. Een eerste trailer van Create is eveneens vrijgegeven.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou