EA is 'op zoek' naar oplossingen voor spelers die extreem veel geld spenderen in Fifa

EA is 'op zoek' naar oplossingen voor spelers die extreem veel geld spenderen in Fifa

Electronic Arts is 'op zoek naar oplossingen' voor spelers die extreem veel geld uitgeven in Fifa-games.

Dat zegt chief experience officer Chris Bruzzo in een interview over lootboxen met Eurogamer. 

"Ik denk dat we naar de extremen moeten kijken", zegt Bruzzo. "Ik denk dat we aan echte oplossingen moeten werken voor spelers die zich in een extreme situaties bevinden en geen controle meer hebben over de tijd en het geld dat ze besteden.

Nogmaals, we ondernemen actie. We praten niet, we ondernemen actie. We schotelen spelers informatie voor. We werken aan het bewustzijn rondom ouderlijk toezicht. En we hebben preview packs in de game stopt. We zijn klaar om oplossingen te bedenken. Echt waar."

Op de vraag of EA overweegt de mogelijkheid om geld te spenderen aan lootboxen te verwijderen, antwoordt Bruzzo dat hij 'toestemming moet krijgen' om die keuze te maken. Ook meldt hij dat acht op de tien spelers geen extra geld spendeert in de game.

Vorig jaar ging EA in hoger beroep tegen de Nederlandse Kansspelautoriteit wegens een boete van maximaal 10 miljoen euro.

Fifa 22 verscheen vorige week voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoe is dat eigenlijk afgelopen? Ik lees hier dat ze in hoger beroep zijn gegaan, maar is die zaak al geweest? Ik dacht dat ze te horen hadden gekregen dat alle lootboxen eruit moesten?

0

Ja want dit fenomeen bestaat al niet zolang als men in-game purchases kan doen, ze zijn er na een decennia nog steeds to-taal door verrast dat het gebeurd. Ga toch weg man, men rekent erop dat ze in de begin periode even flink kunnen cashen dankzij alle verslaafden.

0

Aanbevolen voor jou